De danske Mesterskaber 2017

04.12.2017

DK FTCh Springerdale Del Gardo (Ray) vandt i weekenden den 2. og 3. december det danske mesterskab. Han vandt endvidere titlen som den på mesterskabet højst præmierede dansk avlede hund. Derudover vandt han pokalen som årets mest vindende markprøvehund. Ray’s søster Springerdale Del Liva (Liv) fik en bestået på mesterskabet og blev samtidig den mest vindende tæve på årets markprøver.

 

     
 

Lars og Ray

Modsat tidligere, var det i år besluttet at afholde begge dage af årets mesterskab på Ravnholt gods. Som dommere var inviteret fra England Ben Randall og Nick Gregory og fra Danmark Carsten Ovesen og Brian Madsen.

 

   
 

Nick Gregory, Lars og Ray og Ben Randall

Ravnholt er ”frygtet” af mange deltagere, især dem med ulige numre i sidste halvdel af feltet. Årsagen er, at højre side af parsøget, hvor de ulige numre går, på et tidspunkt kommer forbi en sø, hvor hundene skal arbejde i en sivkant med meget vand. I år var ingen undtagelse og vandstanden var en del højre end normalt.

Det er altid optimalt, hvis alle hunde kan blive afprøvet i samme type af cover, men det er der ingen eller meget få steder i Danmark, der kan præstere. Lige præcist på Ravnholt er det normalt lidt værre, idet langt de fleste hunde får et fantastisk terræn at arbejde i, mens nogle få andre får sivkanten med det kolde vand stillet til rådighed. Men i år skulle det være anderledes. Alle hunde skulle på anden dagen, arbejde i det kolde vand i sivområderne, så nu var det ens for alle. Liv og Ray havde henholdsvis nummer 11 og 15 og det flaskede sig således, at specielt Liv blev afprøvet i rigtig meget vand i begge hendes slip.

 

Liv startede sit slip og flusher hurtigt en fasan som flyver ud over et sivområde med rigtig meget vand. Der bliver skudt til fuglen to gange og den bliver ramt meget tyndt. Liv bliver sendt med det samme, men pga. det meget vand og usikkerhed om fasanen overhovedet er faldet ned, så beder Ben Randall mig om at kalde hende hjem. Han fortæller samtidig, at hun ikke vil blive belastet af fuglen. Resten af Liv’s slip kom til at bære præg af det kolde vand, som tydeligvis påvirkede hende og hun havde svært at se smart ud i det meget vand. Hun flusher yderligere to fasaner, som hun apporterer. Da hun var færdig var hun så kold, at hun var helt krummet sammen og næsten ikke kunne gå.

Ray startede ligeledes i vandkanten, men kommer ikke til at arbejde helt så meget i det kolde vand som Liv. Han gå rigtig godt med høj fart og god stil. Han dækker området super godt og er meget lydig. Det ender med, at han flusher fire fugle samtidig. Den ene bliver ramt, men sætter sig i et pile krat tre-fire meter oppe og 10 meter fra Ray. Ray sidder og kigger op på fuglen, mens dommeren beder skytten om at skyde igen. Da intet sker, bliver han bedt om at skyde endnu en gang. Denne gang falder den ned og lander i vandet foran Ray. Det var ikke nogen lang og svær apportering, men jeg er sikker på, at der er mange hunde, der ville have svært ved at sidde stille, da fuglen endelig faldt ned i vandet foran Ray. Da vi får lov, henter han fuglen og vi er færdige med første slip.

 

   
 

                                                                           DK FTCh Springerdale Del Gardo og Springerdale Del Liva

Liv’s andet slip blev endnu mere vådt end hendes første slip, til gengæld blev det rimelig kort. Hun starter i et sivområde med 20 cm vand og har kort tid efter et super fint flush på en fasankok som flyver 25 meter og bliver skudt. Liv har markeret fuglen godt og løber direkte til området, men kan ikke finde fuglen. Efter nogen søgen trækker hun længer ud og jeg må kalde hende tilbage og dirigere hende i området igen, hvor hun til slut finder den. Vi fortsætter søget, hvor det bliver lige så stille dybere og dybere og til sidst stopper dommerene os og siger tak.

Ray starter sit andet slip umiddelbart efter frokost. Efter et stykke tid flusher han en del fasaner uden i sivene som flyver i alle retninger. Én bliver skudt og lander i sivkanten til det åbne vand. Ray har markeret en anden fugl som er fløjet i samme retning, så da jeg sender Ray løber han efter den forkerte fugl. Jeg stopper ham og prøver at sende han i retning af den skudte fasan, men han vil efter den markerede fugl. Jeg stopper han igen og dirigerer ham igen i den rigtige retning, hvor han løber ud, finder og bringer fuglen. Vi fortsætter langs søkanten. Efter et stykke tid flusher han en fasankok som igen bliver skudt og lander i sivkanten ud mod det åbne vand 30 meter fremme. Ray har markeret fuglen og løber hurtigt ud i området, da han bliver sendt. Her letter der en and som flyver ud over søen. Vi kan ikke se hvad han laver pga. sivene, men vi kan høre han plasker og svømmer rundt i området. Det føles som en evighed. Han søger lidt ud at området og jeg må dirigere ham tilbage og denne gang er han nogle meter længere bagud og finder efter et stykke tid fuglen. Da han har afleveret, siger dommerne tak. Ray er nu lige så kold som Liv var efter hendes første slip og ryster helt vildt af kulde. Vi bruger en del tid på at få ham tørret og givet et varmt dækken på og da vi er klar, er de sidste to hunde færdige med deres slip. Dommerne sammenligner herefter deres notater og efter lidt tid meddeler de, at prøven er slut.

 

                                                 
   

 De præmierede ved Mesterskabet:

  1. vinder DK FTCh Springerdale Del Gardo med Lars Meincke
  2. vinder DK FTCh Colcourt Sparky af Boundarymoor med Michael Frank Rasmussen
  3. vinder Maquart Alfa med Gunnar Maquart Jensen
  4. vinder Odbjerg Geri med Thomas Odbjerg

 Bestået:

  • Ranger Trevor med Børge Nissen
  • DK FTCh Hollydrive Gretl med Morten Brok
  • Bramblelane Frida med Frederik Brahe
  • Springerdale Del Liva med Lars Meincke

 

Dommerne fortalte mig efterfølgende, at der ingen tvivl havde været om første vinderen, idet Ray som eneste hunde havde fået A med pil opad i begge sine slip :-)


My Beautiful Bramble er nu kommet sig over sin sygdom

14.11.2017

Allerede efter den første markprøve den 1. oktober syntes jeg ikke, at My Beautiful Bramble (Patch) var helt oppe i det gear som vi normalt ser fra hende, men slog det hen med, at hun måske bare havde en dårlig dag. Men da hun heller ikke på den anden markprøve var oppe i det sædvanlige gear og tillige meget hurtigt gik træt. Kontaktede vi vores dyrlæge (Anne) for at få hende undersøgt. Vi havde en formodning om, at det muligvis kunne være hjerte/lunge orm. Vi fik taget en blodprøve og en afføringsprøve, men der var intet at se. Det skal lige siges, at udover den manglende fart og energi, så viste Patch ingen andre former for symptomer. Vi holdt dog fast i, at der var noget galt og gudskelov kender Anne os så godt, at hun tog vores bekymringer seriøst. Vi fik taget yderligere en blodprøve og en urinprøve, men disse viste igen ingenting. Anne foreslog, at vi fik hende scannet. Her viste det sig, at hun havde en tillukket livmoderbetændelse, en forholdsvis alvorlig sygdom. Det dyrehospital, som foretog scanningen, foreslog de, at Patch fik fjernet både livmoder og æggestokke allerede næste morgen, da der ellers i værste fald var risiko for hendes liv. Vi var dog ikke indstillet på, at vi skulle miste Patch som avlstæve, så vi tog kontakt til Anne igen og forklarede situationen. Anne er en ualmindelig god dyrlæge, som er meget hjælpsom til at finde løsninger og hun er altid klar til at hjælpe på alle tider af døgnet. Anne brugte sine kontakter og fandt frem til, at der var en anden mulighed, men sandsynligheden for succes var lille. Man kunne give Patch en hormonkur som kunne være med til at åbne livmoderen, således, at betændelsen kunne komme ud og samtidig give Patch en kraftig penicillin kur. Men vi blev advaret om, at hvis livmoderen ikke åbnede sig, kunne vi risikere, at den ville springe og at Patch kunne dø. For at minimer risikoen fulgte vi Patch meget tæt og fik hende scannet yderligere to gange under hormonkurens 8 dages lange forløb. Indtil videre er satsningen gået godt, livmoderen er igen normal størrelse og det ser ud til, at Patch igen er ved at få sin energi tilbage.

En af de vigtigste årsager til, at hormonkuren har virket er, at vi meget tidligt opdagede, at der var galt. Takket være det og en rigtig god dyrlæge (tak Anne), har Patch stadig sin livmoder. Nu skal hun bare smide de 2,5 kg, som hun tog på under behandlingsforløbet, så er hun klar igen :-)

Det kan ikke siges mange gange nok; du skal passe på din spaniel, den gøre det ikke selv. Når den først viser tegn på sygdom, så er det om at komme til dyrlæge hurtigst muligt.


Vinderklasse markprøve på Giesegård november

06.11.2017

Mandag den 6. november var vi på vinderklasse markprøve på Giesegård med Springerdale Del Gardo (Ray). Vi havde oprindeligt også tilmeldt Springerdale Del Liva, men hun havde fået en skade i den en trædepude, så vi havde valgt at trække hende fra prøven. Det var egentlig ikke meningen, at Ray skulle stilles mere før til Mesterskabet, da vi ikke mener, at det er god sportsmanship at blive ved med at stille en hund, der er blevet champion, så længe der er ventelister på markprøverne. Men da markprøverne på Giesegård og Kattrup ikke var fyldt helt op efter lodtrækningen, valgte vi at eftertilmelde Ray på disse to markprøver.

Ray gik et virklig godt første slip, hvor han havde to gode flush og tre svære apporteringer som han klarede til UG - lige ud og lige hjem. Hans andet slip foregik i et terræn som de færreste ønsker sig, idet det var alt for åbent til at holde fugle og hundene ser meget lidt smarte ud i den type terræn. Men Ray gjorde det hæderligt og endte med at flushe en kok i nogle bøgeris, der stod til sidst i hans slip.

Da dommerne havde voteret blev Sugarbullet Stormster og Ray kaldt ud til et run-off. Her gik Ray ikke særlig godt og jeg var ikke i tvivl om, at Benjamin havde vundet. Stort tillykke til dem, der er ingen jeg heller ville have skulle vinde end dem.

 

                                                                                                                                             
 

Benjamin med Sugarbullet Stormster og Lars med Springerdale Del Gardo

 


Vinderklasse markprøve på Bregentved Gods

09.10.2017

Lørdag den 7. oktober var vi meget tæt på at skrive os ind i historiebøgerne, idet vi var millimeter fra at lave vores anden champion på bare fire dage. Springer Del Liva var i run-off om første vinderen på vinderklasse markprøven på Bregentved Gods. Der er mig bekendt ingen her i Danmark, der har lavet to champions på under en uge og jeg mener helle ikke, at nogen endnu har lavet to champions fra samme kuld.

Markprøven på Bregentved blev en meget lang og meget våd affære. Den startede med en Cocker vinderklasse markprøve som først skulle gøres færdig, før det blev springernes tur. Og da stort set alle springere kom igennem første slip, betød det, at klokken var mange før de sidste springere var færdige med deres andet slip. Da de to irske dommere, Damian Kelly og William Megaughin var færdige med at sammenligne deres dommerbøger, var der to hunde som var helt lige, DK FTCh Flushmoor Pepper og Springerdale Del Liva. De blev derfor kaldt ind til et run-off. Et run-off er et ekstra slip, hvor hundene skal vurderes, mens de jager side om side. Run-off’et blev startet og stoppet fire gange, hvor dommerne hver gang fortalte, at hundene var så lige, at de simpelthen ikke kunne skelne dem fra hinanden. Behøver jeg at sige, at ventetiden efter run-off'et til præmieoverrækkelsen føltes meget lang. Resultatet blev, at Springerdale Del Liva desværre måtte "nøjes" med en anden vinder, - ærgerligt, når man er så tæt på. 

Standarten på springer markprøverne har her i starten af sæsonen været meget høj, med rigtig mange hunde som er kommet igennem på prøverne. Der har således på de tre prøver, jeg har deltaget i, været henholdsvis 9 ud af 15, 10 ud af 15 og på Bregentved var der 12 ud af 18 hunde, som blev præmieret og det er langt udover hvad, der er normalt. Jeg er ret sikker på, at der er mange som er gået skuffede hjem fra prøverne, fordi deres hund har gået to rigtig gode slip og alligevel har de ”kun” fået et bestået. Markprøverne er blevet meget tæt og det er super godt, da det vidner om stor kvalitet blandt hundene.

                                                                                                                                             
 

Springerdale Del Liva


Ny Champion i kennelen

05.10.2017

Den 4. oktober var en kæmpe stor dag for vores kennel, idet Springerdale Del Gardo (Ray) vandt sin anden vinderklasse markprøve og dermed blev Dansk Field Trail Champion (DK FTCh). Ray er lige fyldt tre år og det var hans blot 6. markprøve, heraf har han nu har vundet de tre. Prøven blev afholdt på Brahesborg og for mange af hundenes vedkommende i meget hårdt terræn, med store områder af tæt-tæt brombær. Det meste af Ray's, rimelig lange første slip var således, i et af disse områder, som er fuldstændig uigennemtrængelig for mennesker. I hans andet slip var brombærrene mere moderate og hans slip væsentlig kortere. Udover Ray havde vi også hans søster Springerdale Del Liva (Liv) med på prøven. Liv gjorde det ligeledes fantastisk og fik en 4. vinder, så alt i alt kunne det næste ikke gøres bedre :-) 

Vi har brugt en masse tid på at finde den helt rigtige hanhund til vores tæve, kørt mange hundrede kilometer til Nordirland for at parre hende, vi har brugt store mængder af tid på at træne dem og nu er den ene af de to hvalpe, vi beholdte fra det kuld, blevet champion, - det er en enorm tilfredsstillelse og kan, efter vores mening, ikke blive større indenfor landets grænser :-)

  

                                                                                                                                                  
 

Fra venstre Dommer Jesper Frandsen, 1. vinder Lars Meincke med Springerdale Del Gardo og 4. vinder Springerdale Del Liva, 2. vinder Kaj Hjarl Petersen med Flora Kalla, 3. vinder Jesper Brahe med Cloverfield Ruby'2 Girl, Bestået: Jonas Hansen med Marchese Trolla, Lars Steensen med Bramblelane Hammy, Lars Lang med Odbjerg Aramis, Martin Mathiasen med Willowsoul Flash og Gitte Askjær med Windhoeks Amazing Mynte

 

                                                                                                                                        
 

Lars med Liv og Ray

 

 


Workingtest på Spanieldagen

28.08.2017

Stort tillykke til vores to kursister Jacob Kimer Larsen og Søren Peick for deres flotte resultater ved Spanielsdagens workingtest. Søndag den 27. august afholdt Klubben for FT Spaniels deres årlige Spanieldag. Dagen var fyldt med forskellige former for demonstrationer og konkurrencer, hvor alle kan deltage med deres hunde. På dagen blev desuden afholdt en officiel workingtest, hvor kun klubbens medlemmer kunne deltage. Tilslutningen var så stor, at man havde været nødt til at dele den op i to konkurrencer med 12 hunde i hver. Jacob og Søren var desværre havnet i samme konkurrence, så de skulle konkurrerer mod hinanden. Resultatet blev, at Søren fik en første vinder og Jacob fik en anden vinder ... godt gået drenge.

                                                                                                                             
 

Jacob Kimer Larsen og Søren Peick

 


Springer tæve til salg

26.06.2017

Antallet af spaniels i vores kennel er vokset meget de sidste par år og vi er nu oppe på 14 stk., - hvoraf halvdelen er ét år eller yngre. Vi har måtte erkende, at det er betydelig mere end hvad vi magter rent tidsmæssigt. Vi har derfor set os nødsaget til at sælge nogle af hundene bla. har vi lige nu en lille smart 12 måneder gammel springer tæve med markprøve potentiale og en 15 måneder gammel hanhund til salg, - se mere under "Hunde til salg"


Springerdale Spanieldag 2017

10.06.2017

Søndag den 4. juni afsluttede vi på vanligvis forårets træning med at afholde vores egen spanieldag. De foregående 5 gang havde vejret været fantastisk, men denne gang viste det sig fra sin værste side. Regnen stod ned i lårtykke stænger. Alle var gennemblødte og en del måtte skifte tøj til frokost. Nedenstående foto er taget umiddelbart efter præmieoverrækkelsen, hvor det endelig var blevet tørvejr. På dagen blev der afviklet en Workingtest, hvor der deltog 18 kursister fra jagttræningsholdene. Derudover havde vi arrangeret 10 forskellig konkurrencer, lige fra længdekast med dummyer til apportering på tid. På dagen deltog knap 70 kursister og familie ... alle tog vejret med et smil. Tusinde tak til alle hjælperne for, at hjælpe os med at afvikle dagen.

                                                                                                                             
 

De tilbageværende deltagerne - som ikke var druknet :-)

 


Træningsweekend med Ian Openshaw

01.05.2017

Vi har været så heldige, at blive inviteret til en hel træningsweekend med Ian Openshaw, - og det var ingen skuffelse, men et par fantastisk inspirerende og lærerige dage. Ian som man med rette kunne kalde "Mr. Spaniel", har lavet et godt stykke over 100 FT Champions og har vundet adskillige engelske og irsk springer mesterskaber, så hvis der er nogen, der ved noget om at træne spaniels, så er det Ian. Vi har lagt nogle billeder fra weekenden her.

     
                                                                                                                             
 

Liv, Lars og Ian Openshaw