FTCh Springerdale Del Gardo står til avletjeneste

30.12.2020

Springerdale Del Gardo (Ray) er en middelstor hanhund på 16,5 kg. Han jager med god fart og er meget stilfuld i sit søg, en egenskab som han ser ud til at give videre til sine hvalpe. Han jager i alt terræn, - da han vandt sin anden vinderklasse markprøve og dermed blev champion, havde han to slip i rent brombær. Han har et usædvanligt godt sind og besidder en ro som man sjældent finder i en FT spaniel. Hans apporteringsevner er langt udover det sædvanlige og der er meget få spaniels, der kan matche ham på det punkt.

Det lader til, at han giver sine gode egenskaber videre til sine hvalpe, idet flere allerede har vist deres værd på markprøver.

Ray vandt sin første åbenklasse markprøve kun 17 måneder gammel i november 2015 og kvalificerede sig dermed til vinderklassen. Her debuterede han med en bestået i vinderklassen året efter i november 2016 og måneden efter vandt han sin først vinderklasse markprøve på Schackenborg. Den 4. oktober 2017 vandt han sin anden vinderklasse markprøve og blev dermed Dansk Field Trail Champion (DK FTCh) blot tre år gammel. Den 3. december 2017 vandt han det danske Mesterskab og ud over det, blev han også kåret som årets mest vindende markprøvehund i 2017.

Du kan læse mere om Ray under menupunktet "Vores hunde", du kan også klik på linket for at se et videoklip af Ray


Hvalpe er sat i produktion

08.12.2020

Springerdale Kinniside Colleen (Holly) er den 14/11 blevet parret med FTCh Springerdale Del Gardo (Ray). Parringen er linjeavl på Moonreed Amy/Kettlestang Comet. Hvalpene forventes herefter født omkring den 20. januar og vil derefter være klar til afhentning medio marts. Dette bliver vores første helt rene kuld, hvor både hanhund og tæver er vores eget avl.

Klik på linkene for at se mere info om Ray og Holly

 


Buccleuch Liberty er i dag gået til de evige jagtmarker

02.12.2020

Buccleuch Liberty - Kate

Så kunne den gamle tøs ikke længere, Buccleuch Liberty - Kate, døde i dag 13½ år gammel. Kate startede vores Springerdale linjer og selv om hun kun fik to klud, så har hun avlet fantastisk. Det kuld første med FTCh Scroggwood Cobber, her kom der 10 hvalpe og det andet kuld med FCTh Kidnais Saxon of Birdrowe, hvor der desværre kun kom tre hvalpe. Af disse kuld er der én FTCh og tre hunde som alle har vundet markprøver. Vi har selv de tre af dem. Springerdale Del Gardo, Springerdale Del Liva og Springerdale Bally Cullane.

Derudover var hun en fantastisk hund som bare elskede at være sammen med os. Hun havde en god ro og et dejligt temperament. Kate var en hårdt gående tæve som samtidig var smart at se på. 

 

Kate med sit første kuld

Kate er opdrættet af Davis Lisett i Scotland. Hun blev solgt som hvalp til Andy Platt, som umiddelbart efter solgte hende videre til nogle venner i Sverige. Her boede hun til hun var 5 år, hvor vi var så heldige at få muligheden for at købe hende. Kate blev købt primært pga. hendes stamtavle som ikke findes bedre. Hendes mor var Int. FTCh Annickview Breeze, den mest vindende springer de sidste 25 år. Breeze har vundet det engelske mesterskab to gange og det irske mesterskab én gang, derudover har hun to 2. vindere på de samme mesterskaber, - det er der næbbe nogen spaniel, der nogensinde kommer til at gøre hende efter. Kates far FTCh Craighaar Boris, er efter de mest indflydelsesrige forældre i nyere tid, FTCh Moonreed Amy og FTCh Kettlestang Comet. Hvis man kigger på stamtavler hos alle de springer, der de sidste mange år, har kvalificeret sig til det engelske mesterskab, så vil langt de fleste havde disse to hunde i deres stamtavler. FTCh Craighaar Boris har selv været en af de bedst avlende hanhund målt på præmierede afkom. Han har været top tre avlshanhund 5 år i træk på de Engelske mesterskaber og er indtil videre far til mindst 12 engelske FTCh. Han er bla. far til vinderen af det engelske Championship 2008 FTCh Clover Amethyst og vinderne i 2012 FTCh Doncaster Star.

Hvil i fred Kate, vi vil aldrig glemme dig.

 


Markprøvesæsonen er nu i gang

18.10.2020

Så er markprøverne godt i gang. Der har allerede været afholdt flere åben- og vinder-klasse markprøver. Set fra vores lille kennel's side er det gået fantastisk. Status pr. 18.10.2020:

1. vinder Vinderklasse - Ålholm Gods - Springerdale Bally Cullane - ejer/fører: Lars Meincke

3. vinder Vinderklasse - Ålholm Gods - Springerdale Moors Kildale - ejer/fører: Jesper Pedersen

1. vinder Vinderklasse - Bregentved Gods - Springerdale Moors KIldale - ejer/fører: Jesper Pedersen

1. vinder Mesterskab - Hunting Club Finland - Springerdale Moss Megan - ejer/fører: Maria Miettinen (Finland)

Bestået Åbenklasse - Bregentved Gods - Springerdale Razorbill - ejer/fører: Martin Carlsen

1. vinder Åbenklasse - Bregentved Gods - Flora Xeranthemum - ejer/fører: Martin Østergård Mathiasen (hvalp efter FTCh Springerdale Del Gardo)

Så langt ... så godt :-)

 

Martin og Flora Xeranthemum, en datter til FTCh Springerdale Del Gardo


Vinderklasse markprøve på Bregentved Gods

16.10.2020

Kæmpe stort tillykke til Jesper Pedersen og Springerdale Moors Kildale med at vinde vinderklasse markprøven på Bregentved Gods den 10. oktober. Sidste lørdag den 3. oktober fik de en flot tredje vinder og ugen efter gik de helt til tops. Godt gået.

Springerdale Bally Cullane og Lars umiddelbart efter præmieringen


Vinderklasse markprøve på Ålholm Gods

15.10.2020

Efterårets først vinderklasse markprøve den 3. oktober på Ålholm Gods, blev vundet af Springerdale Bally Cullane (Jill). Jill har de sidste par sæsoner været meget tæt på flere gange, med fire 2. vindere, to 3. vindere og tre 4. vindere, så blev forbandelsen endelig brudt :-) Jill havde et fint første slip, hvor hun havde et dobbelt flush på fasaner. Hun markerede den ene og den anden blev skudt. Hun havde dog ingen problem med at få den skudte fugl hjem. I hendes andet slip nåede hun at få 6 flush, inden hun til sidst havde et multi-flush på rigtig mange fugle og her lykkedes det endelig skytterne, at få ram på en fasanhøne. Mens hun apporterede blev der skudt yderligere to fasaner, som hun efterfølgende blev sat til at hente.

Springerdale Bally Cullane og Lars umiddelbart efter præmieringen

Udover Jill's første vinder fik en anden Springerdale hund en også præmiering, idet Springerdale Moors Kilsdale fik en flot tredje vinder, stort tillykke til Jesper Pedersen.

Springerdale Moors KIldale (Frida) og Jesper Pedersen


Hvalp til salg

21.02.2020

To af vores tæver blev parret i december, Springerdale Del Liva blev den 10. december parret med GB FTCh Chinachgook Roberto og Springerdale Bally Culllane blev den 18. december parret med GB FTCh Bishwell Black Magic. Begge tæver har nu født og alle hvalpe er solgt. 

        

Springerdale Del Liva                                                                                                 Springerdale Bally Cullane


Sæsonens sidste markprøve

30.01.2020

Det har i mange år været en fast tradition at årets sidste vinderklasse markprøve blev afholdt på Valdemar Slot på Tåsinge. Slottet har fået ny skytte som igen velvilligt har stillet sit terræn til rådighed for klubben. Terrænet er til tider temmelig hårdt med mange og meget tætte brombær, men der er fint med fasaner, selv her sidst på sæsonen.

Der blev på dagen afholdt på både en cocker- og en springer-vinderklasse prøve. Der bliver afholdt lodtrækning om hvem som skal starte, i år var det springerne der startede.

Det var egentlig ikke meningen, at vi ville have stillet med hund på prøven, - Del Gardo er stadig i behandling mod anaplasmose, Bally Cullane og Del Liva er begge højgravide og Kinniside Colleen (Holly) er stadig ung, mangler erfaring og hendes dirigeringer med distraktioner er endnu ikke helt sikre. Men Lars skulle til træningsudvalgsmøde i Vejle kl. 18 og skulle gå som dommerføl på cocker prøven. Så da der dagen før prøven blev en ledig plads, besluttede vi at slå tre fluer i et smæk og stille Holly alligevel.

Hollys første slip foregik i brombær. Hun startede noget tøvende som om hun ikke rigtigt viste hvad det hele gik ud på. Der bliver forholdsvist hurtigt skudt en løs fugl til højre for hende, som hun fik markeret rigtig godt og hentede, lige ud og lige hjem. Det satte mere fart i hendes søg og hun fik et rigtig fint dobbelt flush inde i tæt brombær, men skytterne kunne ikke komme til at skyde pga. nogle træer. Kort efter flushede hun en fasan. Den valgte at løbe 5-8 meter, med Holly i lige i hælene, før den lettede, hvorefter hun satte sig. Jeg fik besked på at kalde Holly hjem og give hende snor på. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg tænkte: det var hårdt dømt. Men da jeg vender mig om for at sige tak for nu, så står dommerne og griner af situationen. Holly må godt løbe nogle meter efter en fugl for at få den på vingerne, men i det øjeblik den letter, skal hun sættes sig. Det er selvfølgelig en rigtig svær situation: at sætte sig efter at have jagtet en løbende fasan adskillige meter, - men det gjorde hun :-)

Holly apporterer i 1. slip

Hollys andet slip startede i åben skovbund med ganske lidt cover her og der. Vi havde en lille å på vores venstre side og en skovkant på vores højre. Holly var virkelig kommet op i gear og jager fra side til side i meget høj fart. Der lettede en løs fasan på den anden side af åen, men skytten skyder forbi. Vi fortsætter og da der efter et stykke tid igen letter nogle fugle på den anden side af åen, bliver vi flyttet der over. Her var der væsentlig mere cover, bestående af store 2 meter høje brombærkrat og åbne stykker med grendynger hist og her. Holly flushede en fasen på forsiden af et stort brombærkrat, fuglen fløj fremad og blev skudt på den anden side. Holly blev sendt og hun hentede fasanen. Vi fortsatte. Holly flushede endnu en fugl som trak en del løse fugle med sig og skytterne skød en del skud uden at ramme. Vi fortsatte og efter lidt tid flushede hun endnu en fasen på forkanten af et stort brombærkrat, fuglen fløj fremad og blev skudt på den anden side. Holly hentede igen fuglen, lige ud og lige hjem. To super flotte apporteringer, hvor hun ikke havde en change for at se fuglenes nedfalds sted. Vi var færdige og da Holly var sidste hund, var prøven slut. Hollys andet slip var efter vores opfattelse fuldstændig perfekt. 

Fra venstre: dommerne Brian Madsen, Lars Steensen og Jesper Frandsen. Herefter: Jacob Berg,

Lars Meincke, Morten Nyrup, Kurt Dalum, Bo Ottesen, Jesper Brahe, Bent Bærentholdt og Lars Hansen

Holly fik en flot anden vinder, hvilket vi er meget tilfredse med, - det er hendes blot tredje markprøve. Især hendes andet slip lover rigtig godt for næste sæson. Vi fik at vide af den ene af dommeren, at hendes andet slip havde været prøvens bedste og at hun havde fået et A+. En karakter som kun gives meget sjældent og de fleste dommere, som vi har talt med giver kun A+ nogle få gange i hele deres dommerkarriere.


The Championship 2020

25.01.2020

Vi besluttede i sidste øjeblik at tager til England for at se årets største spaniels begivenhed – The Springer Spaniel Championship. Mesterskabet blev afholdt d. 15. - 16. og 17. januar på Blenheim Palace, nær Oxford. Vi havde håbet, at Patch var kommet i løbetid og det vil have passet med, at vi kunne slå to fluer med et smæk, men sådan blev det desværre ikke. Til gengæld kunne vi så benytte den lette løsning, - med flyveren og en lejet bil :-)

Mesterskabets første og tredje dag blev afholdt i højskov som bestod af spredte egetræer, hvor en del af dem var meget gamle (+500 år) og med en blanding af bregner og brombær i bunden, et virkeligt lækkert spanielterræn. Anden dagen var egetræerne erstattet af grantræer og der var noget mere brombær i skovbunden.

Terrænet på anden dagen, var stort set magen til de andre dage.

Når der skal afholdes et mesterskab på et terræn, så er det helt normalt, at der ikke drives jagt på området i den pågældende sæson, - det siger også lidt om hvor stor begivenhed det er. Når man på den måde freder et område, så betyder det, at fasanerne har betydelig større tendens til at ”sætte sig” og ikke bare løbe, når de hører støj eller ser mennesker. Selvom nogle af deltagerne syntes, at der var lidt for få fugle på første dagen, så vil de fleste danske markprøvefolk helt sikkert have ønsket, at der var de samme muligheder på vores mesterskab. Vildtet på terrænet bestod primært af fasaner, men der blev også skudt en hel del snepper og lidt kaniner.

Der var 66 hunde kvalificeret til mesterskabet. I England skal man have en 1. vinder i vinderklassen og det er kun nogle bestemte prøver, som er kvalificerende. Så bare det at kvalificere sin hund, er virkelig flot. Det engelske Mesterskabet er en fire dommer prøve, dvs. der er to dommere som samtidig bedømmer hver hund. De 4 dommere var Martin Ford, Chris Thurston-Woolnough, Peter Avery og Mick Walsh. Af dem har både Chris og Mike dømt det danske mesterskab.

The Gallery med Blenheim Palads i baggrunden

Der er rigtig mange hjælper involveret i afviklingen af et mesterskab. Et hurtigt gæt vil være 20-30 stykker og det er måske endda for lavt sat. Men der er også meget at holde styr på, bla. de mange tilskuere. Hvor mange der var er meget svært at gætte, men på den anden side af 100 var der i hvert fald og dertil kommer alle hundeførerne. Det lyde måske ikke af ret mange, men de skal med rundt i terrænet uden at forstyrre de hunde som er under afprøvning. Som almindelig tilskuer var det rigtig svært at få meget mere end et glimt af en hund i ny og næ. Men på anden dagen, fik de tilskuer som kom langvejs fra lov til at komme med op foran og se en del hunde arbejde, og det var superdejligt. Lars kendte en del af hundeførerne og fik derfor lov til at komme med helt frem og se deres hunde.

Englænderne og for den sags skyld også irerne, kan bare det der med pokaler. Kan kan huske, at jeg for en del år siden fik jeg at vide, at opdrætterpokalen til det Irske Mesterskab, var forsikret for 60.000 kr.

Vi så rigtig meget godt hundearbejde og det må have været meget svært for dommerne at skille hunden fra hinanden.

  1. Vinder - FTCh Mountvue Heidi ført af Simon Dixon
  2. Vinder - INT FTCh Meadowbeat Neala (Irland) ført af Raymond Wilson
  3. Vinder - Cornermarsh Charisma ført af David Horsman
  4. Vinder - FTCh Surefly Sassy ført af Terri Siwek


                                   

                   Simon Dixon                                                                      David Horsman

Der var 21 bestået, hvilket er mange i forhold til normalen.

Det var 3 super hyggelige dage, hvor vi fik snakket med en masse mennesker og set nogle rigtig gode hund. 
  


Vinderklasse markprøve på Gjerringgård

14.01.2020

På markprøven den 13. januar på Gjessinggård skulle Springerdale Kinniside Colleen (Holly) have sin debut i vinderklasse. Men det blev en kort affære. Holly starter med en fin dirigering på en fasan, der var skudt over den foregående hund. En kommando og direkte ud og samle op, men det var også det eneste som gik godt. Vi startede søget op i en smal vildt stribe, men det som normalt er en disciplin som hun gør rigtig godt, fungerede direkte elendigt. Holly stiksøgte og vi måtte bruge fløjten alt for meget og det endte med, at hun gik forbi en fugl. 

Det var til gengæld anderledes glædeligt, at se en hund fra den allerførste parring som Springerdale Del Gardo's har lavet, gå hen og vinde dagens markprøve. Flora Xanthosoma som tæven hedder, er ejet og ført af Hans-Jørn Hansen, fik en flot anden vinder og blev dagens bedste hund. Hun vandt således over to FT Champions på tredje og fjerde pladsen. Hun er kun 22 måneder gammel og det var hendes første vinderklasse markprøve. Stort tillykke til Hans-Jørn Hansen.

Flora Xanthosoma er avlet af Kaj Hjarl Petersen og er fra den første af tre parringer som Kaj har lavet mellem DK FTCh Flora Phlox og DK FTCh Springerdale Del Gardo. Det er altid dejligt, når en tæveejer kommer og vil have gentaget en parring med ens hanhund. Vi havde også hørt rygter om nogle super hvalpe fra de to første kuld. Men da Kaj kontaktede os om en tredje parring med den samme tæve, så var vi godt klar over, at Kaj måtte have set noget i de først to kuld som han kunne lide.

Vi tror ikke Kaj vil få problemer med at komme af med hvalpene efter den sidste parring som er gennemført her umiddelbart efter nytår :-)

 

Hans-Jørn Hansen med Flora Xanthosoma

                                                                                                                                                                          


 


Springerdale Bally Cullane er blevet scannet

13.01.2020

Springerdale Bally Cullane, der blev parret den 18. december med FTCh Biswel Black Magic, er nu blever scannet. Scanningen viste 10 sunde hvalpe som forventes født den 18. februar 2020. 

 


Springerdale Del Liva er blevet scannet

07.01.2020

Springerdale Del Liva, der blev parret den 10. december med FTCh Chinachgook Roberto, er nu blever scannet. Scanningen viste 8-9 sunde hvalpe som forventes født den 10. februar 2020.