Hvalpe til salg

Vi laver fra tid til anden et kuld hvalpe på en af vores tæver. Den eneste årsag til vi laver kuldet, er for selv at beholde én eller flere hvalpe. De hvalpe, der evt. kommer i overskud, sælger vi til interesserede. Vi er af den overbevisning, at avl og gener er en ufattelig vigtig forudsætning for at få de rigtige egenskaber i en god jagthund. Det betyder, at vi går ikke på kompromis med valg af hanhund, - hvis vi mener, at den bedst egnede hanhund står i England, så kører vi til England. Vi har således været i Irland og England flere gange for at få parret vores tæver.

Vores avl er ikke køkkenopdræt, idet vi er meget seriøse med valg af hanhund og alle øvrige forhold omkring parring, fødsle og opvækst. Alle vores hvalpe fødes indenfor i nær kontakt med familien. To uger før fødslen bliver fødekassen opstillet i soveværelset ved siden af vores seng og her føder tæven sine hvalpe. For at give tæve og hvalpe mest mulig fred og ro i starten, er det også her hvalpene opholde sig til de får øjne og begynder af bevæge sig omkring. Herefter flyttes de ind i stuen, så vi hele tiden kan være sammen med dem og de kan oplevet alt hvad der sker i en almindelig hverdag. Den sidste uge, inden de afhentes, flyttes de ud i hundegårdene således, at de kan vænne sig til de andre hunde mv. Hvis vejret tillader det, vil de, fra de er 4-5 uger gamle, dagligt opholde sig 2-3 timer udenfor på græsplænen. Tæve og hvalpe vil i hele perioden blive fodret med kvalitets foder fra Icepaw. I det hele taget vil vi gøre alt for, at hvalpene får den bedst mulige start på deres tilværelse.

De FT spaniels vi kender i dag er fremavlet gennem mere end hundrede år, med det primære formål, at de skal bruges til at gå på jagt. Vi gør os store overvejelser omkring de kuld vi opdrætter, i bestræbelserne på at lave de bedst mulige jagthunde. Vi sælge derfor kun hvalpe til folk, som skal bruge hunden på jagt, dvs. folk som har jagttegn. 

Vi forlanger endvidere, at første gangs spanielkøbere skal følge et trænings kursus enten hos os eller på en anden af FT klubbens træningspladser. Idet vi mener, at som ny spaniel ejer, er det meget vigtigt at få påbegyndt socialisering og træningen mest hensigtsmæssigt, hvis man sidenhen skal have det fulde udbytte af sin spaniel. Et gratis hvalpe kursus hos os, er derfor med i prisen på alle vores hvalpe.

Hvis du ønsker at blive skrevet op til en hvalp, så er du velkommen til at kontakte os på telefon 22 78 15 01 eller email: Kennel@Springerdale.dk


Hvalpe planer 2024

Vi har pt. én tæve og én hanhvalp til salg.

OFTW Springerdale Kinniside Colleen (Holly) har den 21. maj født 8 perfekte hvalpe, 4 tæver og 4 hanner. Holly er blevet parret med FTCh Springerdale Del Gardo (Ray). Holly er efter OFTW My Beautiful Bramble og FTCh Chinachgook Roberto. Holly har ikke været stillet på så mange markprøver, men har en 1. vinder i vinderklasse som bedste resultat. Ray vandt stort set alle de markprøver han blev stillet på de to år han var aktiv. Han vandt bla. det danske mesterskab i 2017 og blev samtidig årets mest vindende markprøve hund. Begge forældre er udover at være fantastiske jagthunde og også besiddelse af en fantastisk ro, når der ikke skal "arbejdes". En af årsagerne til at Ray var så god på markprøverne var, at han altid havde en super ro under markprøverne, hvor de fleste hunde normalt har store problemer med stress.

Du kan læse mere om Holly og Ray under "Vores hunde".

Det er første gang vi gentager en parring, men hvalpene fra deres første kuld var simpelthen så gode, at det måtte gentages. Vi har været så heldige at kunne følge næsten alle deres hvalpe på vores træning gennem mere end 2 år ... og det er det bedste hold vi nogensinde har haft på vores træning. Alle hunde er ærlige og meget let trænbare. På trods af, at de stort set alle er havnet hos første gangs spanielejere, er det blevet fantastiske jagthunde og to af dem har tillige fået vinderplaceringer på markprøver.

Vi har én tæve og én han i overskud. Hvalpene er afhentningsklare den 16. juli.

Hvis du er interesseret i en hvalp efter Holly og Ray, er du meget velkommen til at ringe og få en hundesnak. Du er også velkommen til bare at skrive en mail.