Tim Crothers of Birdrowe

      Tim Crothers            

Tim Corthers er født i Hillsborough i 1952, - en lille by sydvest for Belfast i Nordirland, hvor han og hans kone Hilary i øvrigt stadig bor. Tim begyndte at træne spaniels i 1973, og stillede på sin første markprøve i 1986. Tim's kennelnavn er Birdrowe, som stammer fra hans mors ungpige navn. Tim er deltids professionel hundetræner.

Tims første FTCh var Cresset Claret of Birdrowe, som han købte i 1985. Claret er efter FTCh Cressett Velvet og FTCh Badgercourt Flint of Sealpin.

Året efter købte Tim sin anden tæve, Cressett Melody, efter Velvet. Denne gang med FTCh Windmillwood Shot som far. Udover, at Melody blev Int. FT Champigon blev hun 1., 3. og en 4. vinder på det irske mesterskab og 2. vinder på det engelske mesterskab. Melody har vundet 17 vinderklasser.

       
   

Cresset Claret er mor til den bedste og mest kendte tæve Tim har avlet, - Int. FTCh Birdrowe Miss O'Lene. Miss O'Lene har vundet 23 vinderklasser, med bedste resultater som 2. vinder ved det engelske mesterskab og to gange 4. vinder ved det irske mesterskab. Miss O'Lene var en del af det Irske team, der i midten af 90'erne suverænt vandt CLA workingtest landskampene 4 år i træk. Tim havde i øvrigt avlet to af de hunde der deltog, - den anden hund var Birdrowe Blaze.

   

  The Team

             

Miss O'lene blev mor til flere FTCh både i England, Irland og Danmark, heriblandt DK FTCh Birdrowe Shauna.

Shauna er et helt kapittel for sig. Ganske kort, blev Shauna købt af Frank Storgaard som 8 ugers hvalp. To år gammel vandt hun sin anden vindeklasse markprøve og blev dermed FTCh. Hun den mest vindende spaniel i FT klubbens historie, hun har vundet 10 vinderklasser og som den hidtil eneste har hun vundet mesterskabet to gange, derudover har hun en 2. vinder og en 3. vinder fra mesterskaberne. Shauna er stammoderen til Frank Storgaards tævelinie, hvor DK FTCh Brookmoor Super Mie nu er fjerde generation.

Tims tævelinie ser indtil videre således ud: 

Birdrowe Opal er kludsøster til DK FTCh Birdrowe Diamond, som nok de fleste kender. Diamond blev årets suverænt mest vindende spaniel i 2010 i Danmark.

Vi var så heldige at "få" en tæve hvalp med hjem fra vores besøg hos Tim. Hvalpen er en parringshvalp som Tim fik for at lade en anden af sine parringshvalpe, Kenmar Fin, parre Birdrowe Opal.

Tim har været en meget respekteret dommer i mange år. Han har blandt andet dømt både det engelske og irske mesterskaber flere gange og har ligeledes dømt prøver i DK. Gennem sin dommergerning har Tim dømt alle de bedste hunde. De hunde, der står i tredje, fjerde og endda femte generation af i stort set alle stamtavler på vores hunde. Det er hunde som: Windmillwood Shot, Badgercourt Moss, Kenine Rob of Rytex, Moonreed Amy, SunnyBrae Siskin, Clarburgh Art, osv osv. Det er fantastisk spændende, at høre Tim fortælle om disse hunde, og om deres styrker og svagheder.

Tims helt store passion er fluefiskeri efter browntrout (søørred). Han har sin egen båd som han kører rundt med i hele Irland og bla. deltager i fiskekonkurrencer, som er meget populære. I henhold til Tim, så fisker stort set alle irlændere. En af de ting som hører med til at være en passioneret fluefisker er, at man binder selv sine fluer. Tim må have været fluefisker i mange år, for hans samling er imponerende og rummer mange tusinder af disse bitte små kunstværker.

Der har i nogle kredse været diskuteret, hvorvidt vores markprøver nu også er jagt relevante. Vi var så heldige, at komme med Tim på sneppejagt en eftermiddag. Tim havde tre af sine hunde med, FTCh Kidnais Saxon, hans søn FTW Scroggwood Cobber og en ældre hanhund. Scroggwood Cobber havde ugen før vi ankom, netop kvalificeret sig til det irske mesterskab. Alle tre hunde arbejde på skift 5 - 10 minutter af gangen og alle blev ført uden brug af fløjte. Når hundene ikke arbejdede, gik de fri ved fod. Sjældent har jeg set noget så velfungerende og effektivt. Den eneste forskel på denne jagt og en markprøve var, at Tim selv skød, hvilket han i øvrigt var en mester i, - der blev skudt 5 snepper og en bekkasin på 7 skud. De to FTCh'ere kunne med det søg de viste, til hver en tid, vinde en markprøve i DK. Du kan andetsteds på hjemmesiden se en billedserie fra dagen.